Om mig

Uppsala, Sweden
----------- NN performace group består av Nito Vega och Nanna Castillo samt eventuella medarbetare, vill inte skapa säkra konstverk utan snarare osäkra verkligheten. Med kommunikation, nätverk och processer som riktmärken försöker vi överbrygga klyftan mellan konsten och livet. Syftet med gruppen är inte att manifestera storslagna sanningar utan att vara "A contemporary exploration of living realities" med Uppsala som bas. ------------------------------------------- The group NN consists of Nito Vega and Nanna Castillo and other coworkers. We do not want to create safe pieces of art but rather pull-out-the-pin realities. We attempt to reconcile art and life with communication, networks and process as beacons. The aim is not to manifest extensive truth but to make contemporary explorations of lived realities with Uppsala as a base.-------

torsdag 10 december 2009

GODHET 2006

GODHET?
En performance av gruppen NN som består av Nanna Castillo och Nito Vega samt eventuella medarbetare. 
Tisdag 7/3 kl 16.30-17.00
Stora torget Uppsala 2006

Du som läser detta anser dig antagligen som en "normal-god" människa och kan säkert räkna upp ett flertal tillfällen då du varit exceptionell god. Men vi undrar vad det är som gör människan god. Om vi tittar på bilden av rättvisan så ser vi en kvinna med ett svärd i ena handen, en vågskål i den andra och - med förbundna ögon. Vem har satt på henne ögonbindeln, hon själv eller samhället? Och kan du verkligen döma rättvist om du inte ser hela människan? Om rättviseprincipen är högre ställt än människovärdet är den då verkligen god?
"Godhet?" är en performance som vill synliggöra våra val oavsett om man aktivt väljer att sätta på sig ögonbindeln eller låter samhället göra det åt en. 
Den åttonde mars har vi valt att hylla kvinnor internationellt. Vad betyder detta val för oss.  Ser vi det vi väljer?  Och hur ser vi om godheten har valt - oss?








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar